Vid detta tillfälle uppmuntrar vi dig att prova att göra ett mycket rikt recept med italienskt ursprung för att erövra dina gäster. Efterrätten, som är kall, tillagas på mycket kort tid, du behöver bara vila i kylen några timmar innan den serveras eller från en dag till nästa.
Tiramisu är en söt maträtt som är gjord i lager, med en mycket fräsch och intensiv smak av kaffe och ost som kommer att sätta den sista glasyren på en utsökt lunch eller middag.
För att göra det uppmuntrar vi dig att satsa på en avtagbar rund non-stick rostfritt stålform. Denna typ av mögel är bäst för denna efterrätt, så vi kan enkelt sätta ihop skikten och låta den vila. Vid tidpunkten för servering kan vi enkelt fästa den utan att riskera att bryta kakan.
Vi börjar laga kaffet, för detta använder vi ett kvalitetskaffe eftersom det är det som ger den karakteristiska smaken till denna efterrätt. Låt kaffet svalna i en skål.
Separera de vita från äggulorna och montera de vita till snön med hjälp av elektriska eller manuella stavar.
Blanda äggulorna med sockret i en annan skål tills det blir en vitare ton. Tillsätt mascarponeost och blanda långsamt för att bilda en slät grädde. Tillsätt sedan äggviterna i en höljesrörelse (längst ner till toppen).
Det är dags att lägga efterrätten i formen. För att göra detta, placera en bas av solroskakor i botten av formen och fukta den med kaffe med en konditorborste. Det måste vara väl vått för att det ska vara saftigt.
Lägg ovanpå detta ett generöst lager av ostblandningen. Täck igen med kakor och dopp med kaffe. Sprid grädden igen. Upprepa processen tills du är klar med kex och grädde och slutar med ett bra skikt ost.
Strö det sista lagret med kakaopulver och för det genom en sil. Låt svalna i minst 6 timmar eller över natten i kylen.
Servera en fin bit tiramisu och njut av denna läckra italienska efterrätt.
Våra kunder litar på oss
Yttranden från våra kunder
Få våra nyheter